Linksys WI-FI usmerjevalnik WRT160NL


Naslednik je že na pogled popolnoma drugačen. Razlika pa je velika, med drugim že pozna N-standard, ima več pomnilnika, še vedno pa ga poganja Linux operacijski sistem. S tem so uporabnikom dovolili poganjanje kupa aplikacij, med bolj priljubljenimi bo bržkone ena izmed različic BitTorrent odjemalca.

Linksysov usmerjevalnik namreč gradi na močni platformi s 400MHz procesorjem, 32MB delovnega pomnilnika in 8MB bliskovnega pomnilnika. Brezžični radijski del je zasnovan na tehnologiji MIMO, ima pa celo dve močni zamenljivi, na standardnem vmesniku SMA (in ne na Linksysovem TNC) temelječi anteni, obvlada WPS, WPA2, WSP, ima vgrajen požarni zid in vrsto naprednih funkcij, kot je recimo medijski strežnik. Za piko na i pa še USB-vrata, na katera lahko priklopimo tiskalnik ali pa zanimivejšo zunanjo pomnilniško napravo (USB-ključ, disk).

WRT160NL je idealen domači usmerjevalnik, ki utegne po nekaj mesecih in z dodatki, ki jih razvija odprtokodna skupnost (openwrt, dd-wrt, tomato), bistveno dvigniti vrednost začetne investicije.

Edini minus v očeh naprednih uporabnikov so štirje mrežni vmesniki, katerih hitrost ostaja 100 Mbit, a bi se usmerjevalniku takega slovesa seveda podali gigabitni vmesniki. V tem primeru je potrebno izbrati zmogljivejši model, Linksys WRT610N.

Dobrodošla funkcija je tudi t. i. Storage Link, ki omogoča priklop pomnilnikov na vrata USB in deljenje njihovih vsebin po omrežju. Zunanji disk tako lahko služi kot FTP strežnik, BitTorrent odjemalno mesto ali pa multimedijski strežnik, saj je v usmerjevalnik vgrajena podpora za standard DLNA 1.5, tako da vsebine brez težav postreže drugim napravam v omrežju hišnega kina.

Specifikacije za model WRT160NL:

  • Frekvenca in hitrost: 2,4GHz, 300Mb/s
  • Podprti protokoli: IEEE 802.11g/802.11b, 802.11n
  • Načini upravljanja: spletni vmesnik
  • Vmesniki: 4+1 * LAN RJ45 100BaseT, USB vrata
  • Tehnologija MIMO: da
  • Dodatne funkcije: požarni zid, dve zunanji anteni SMA, IDS
Dodatne informacije:

  • Wikipedia -->
  • Linksys by Cisco
  • Več informacij,  priprava ponudbe  -->

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper