Microsoft Windows 8 Consumer Preview

Uporabniški vmesnik Metro, ki smo ga že videli v zadnjih Windows Phone modelih je mišljen je tako za namizne računalnike kot tudi za na tablete, netbooke in druga računala z na dotik občutljivim zaslonom, tako na x86 kot tudi vse bolj popularnem ARM.

Kot že vemo, se klasični Start meni poslavlja, namesto njega pa pride zaslon s pravokotnimi ploščicami, ki predstavljajo posamične aplikacije, spletne strani oz. pripomočke. Mogoče jih bo poljubno pripenjati oz. premeščati.

Metro aplikacije bodo večino časa tekle v celozaslonskem načinu. Za preklop med njimi je še vedno na voljo kombinacija Alt-Tab, v breztipkovničnem okolju pa geste s prsti. Na levi, desni in gornji strani zaslona je skriti meni, ki ga je mogoče s prsti potegniti dol, in tam najdemo aplikacijski meni (zgoraj), preklop v druge aplikacije (levo) oz. nastavitve in druge akcije (charms, desno). Klasične bližnjice za kopiranje, lepljenje in zajemanje zaslona s PrintScr ostajajo, kot tudi možnost poganjanja starih, ne-Metro aplikacij v okenskem načinu.

Prenosi Windows 8 so na voljo v angleškem in nekaterih drugih jezikih, ter v 32 in 64 bitni različici.Prenos Windows 8 -->

Building Windows 8 spletni dnevnik -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper