Posodobitev Windows 10 Anniversary Update

Microsoft je 2. Avgusta 2016 izdal do sedaj največjo posodobitev za operacijski sistem Windows 10, od izida lani.

Posodobitev Anniversary Update, bo na voljo avtomatsko, mogoče jo bo namestiti tako na osebne računalnike in mobilne naprave kot igralno konzolo Xbox One in večpredstavnostna očala HoloLens. Prvi »val«nadgradenj bo zajemal osebne računalnike ter pametne mobilne telefone in tablične računalnike. Še pred jesenjo pa naj bi bila posodobitev na voljo še za igralno konzolo Xbox One in večpredstavnostna očala HoloLens. Posodobitev Anniversary Update za operacijski sistem Windows 10 bo seveda brezplačna, o njeni razpoložljivosti pa nas bo obvestila naprava sama. Nekaj novosti, katere pridobimo uporabniki Windows 10 z namestitvijo nadgradnje oziroma posodobitve Anniversary Update:


1. Nov meni »Start«
Po namestitvi posodobitve Windows 10 Anniversary Update bomo najprej opazili nekoliko spremenjen meni Start. Na levi strani menija bo namreč sedaj seznam vseh nameščenih aplikacij ter ikone za uporabniški račun, prenose, raziskovalec, nastavitve in baterijo, v kolikor bo ta nameščen na mobilni napravi.

2. Razširitve za spletni brskalnik Edge
Microsoft bo spletnemu brskalniku Edge s posodobitvijo Windows 10 Anniversary Update dodal možnost uporabe razširitev. Na začetku bodo med drugim na voljo dodatek za blokiranje prikaza oglasov AdBlock, Pinterestov gumb in gumb za shranjevanje vsebine v beležko Evernote.

3. Windows Hello za aplikacije in spletne strani
S posodobitvijo Anniversary Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo tudi sistem Hello. Ta bo prinesel možnost prijave v operacijski sistem in namenske aplikacije kar z nosljivimi in mobilnimi napravami, kar pomeni, da gesla ne bodo več potrebna. Podprt bo seveda le spletni brskalnik Microsoft Edge.

4. Funkcija Active Hours
Funkcija Active Hours nam bo dejansko precej olajšala delo z operacijskim sistemom Windows 10, saj se bodo posodobitve nameščale takrat, ko računalnika ne bomo uporabljali. To bomo dosegli tako, da bomo v aplikacijo vnesli ure, ko navadno uporabljamo računalnik, in sicer do največ 12 ur dnevno.

5. Izboljšana protivirusna zaščita Windows Defender
Največja novost prenovljene protivirusne zaščite Windows Defender je nedvomno ta, da bo ta delovala tudi v primeru, da bo na osebnem računalniku nameščena druga protivirusna rešitev. To posledično pomeni, da bodo uporabniki operacijskih sistem Windows 10 po izvedeni nadgradnji bolje zaščiteni pred spletnimi napadi. Možnost Limited Periodic Scanning pa bo poskrbela, da bo Defender redno pregledoval računalnik in nam na koncu podal povzetek. Pri različici Enterprise pa bo na voljo še zaščita pred spletnimi napadi Advanced Threat Protection.

6. Temno oblikovanje
Če vas svetloba pri delu moti ali računalnik uporabljate predvsem v nočnem času, boste nad posodobitvijo Windows 10 Anniversary Update nedvomno navdušeni. Za to bo namreč omogočala izbiro precej temnejšega videza sistema.

7. Storitev Xbox Play Anywhere
Storitev Xbox Play Anywhere, ki jo bo prinesla posodobitev Windows 10 Anniversary Update, pa bo pisana na kožo ljubiteljem računalniških iger. Z njo bo namreč mogoče nove igre, kupljene za igralno konzolo Xbox, igrati kar neposredno na osebnem računalniku in seveda obratno. Prav tako se bomo lahko med igro premikali med napravami oziroma bolje rečeno, eno igro bomo lahko igrali tako na osebnem računalniku kot igralni konzoli.

Novosti so tudi v programu Skype, okoli 20% hitrejšemu zagonu računalnika, vključenih pa je tudi okoli 150  izboljšav kode za povečanje trajanje akumulatorja.Nova verzija ima oznako build 14393.

Microsoft je sicer napovedal, da bodo to jesen partnerji začeli s prodajo naročnin na operacijski sistem Windows 10 Enterprise. Različica operacijskega sistema, namenjena poslovni rabi, bo na voljo za 7 USD na mesec oziroma za 84 USD na leto na uporabnika.
Naročnine bodo prodajali izbrani partnerji, vključeni na seznam Cloud Solution Provider (CSP).

Več - spletna predstavitev Windows 10

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper