Microsoft ukinja Lync

Skype

Datum izida za končni izdelek še ni določen, vendar je povsem možno, da se bo to zgodilo v prvi polovici 2015. Tedaj naj bi Microsoft predstavil tudi poslovno različico Skype for Business, kot nameravajo poimenovati po več kot treh letih od nakupa družbe Skype dosedanji ločeni izdelek Lync. Poslovna različica bo znala komunicirati tako z sedanjim omrežjem Skype, kot strežniki postavljenimi v podjetjih, za požarnimi zidovi, podpirala pa bo tudi zvočne in video povezave v takih zasedbi

S tem pa še ni konec novosti, danes lahko prek omrežja Skype komuniciramo prek osebnega računalnika, tablice, telefona, igralne konzole in televizorja. Toda pri Microsoftu menijo, da to še ni dovolj, zato so oznanili, da bo najbolj priljubljena storitev za digitalno komunikacijo kmalu na voljo tudi v spletnem brskalniku.

Spletna različica bo omogočala domala vse, kar samostojni odjemalec, vključno s trenutnim sporočanjem, zvočnimi in video konferencami. Povrh vsega bo Skype deloval z vsemi priljubljenimi brskalniki: poleg Internet Explorerja, tudi v Firefoxu, Chromu in Safariju. Podpora za Chrome bo sprva na voljo le za okolje Windows, kar pomeni, da Linux za zdaj ne bodo podprli. Pri Microsoftu menijo, da lahko na tak način uporabnikom omogočijo še hitrejši dostop do servisa, zlati tam, kjer odjemalec ni nameščen.

Najava pa še ne pomeni, da je spletna različica že na voljo širši množici. Testiranje se je šele začelo, Microsoft pa namerava sprva vključiti zelo majhno skupino preizkuševalcev, na povabilo. Cilje je, da bi Skype v končni različici v celoti uporabljal tehnologijo WebRTC, medtem ko trenutna beta različica zahteva še vtičnik (plugin).

Viri novice:

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper