Cisco ASA 5500-X: požarni zidovi nove generacije

cisco-asa-5500-x family 

Korporativna omrežja se srečujejo s največjimi prelomnimi spremembami do sedaj. Služba ni več zgolj kraj, kamor odidete, ampak je delo oz. vrsta dela, ki ga opravljate; uporabniki so bolj mobilni kot kdajkoli prej ter povsod in ob vsakem času zahtevajo dostop do celovitih informacij, ki jih hranite v podatkovnih skladiščih v korporativnem omrežju ali v oblaku. Kot odgovor na te spremembe se je na trgu pojavila množica raznovrstnih mobilnih naprav, ki prinašajo potrebo po celovitem prestrukturiranju po načelu "prinesi svojo napravo" (BYOD - bring your own device). V nasprotju s tradicionalno monolitno programsko opremo so se sodobne aplikacije razvile na način, da so postale zelo dinamične in vsestranske. V kombinaciji s hitro rastočim obsegom internetnih groženj so trendi številnih naprav, uporabe dinamičnega dostopa in dela v oblaku izpodrinili zastarele modele varnosti.

Potreben je nov pristop, ki bo združeval omrežje z varnostjo, zagotavljal dosledno zaščito na ravni celotnega podjetja, pospešil inovacije v podjetju in vas proaktivno vnaprej zaščitil, preden bodo lahko nova tveganja ogrozila vaše poslovanje. Požarne pregrade naslednje generacije serije Cisco ASA 5500-X zagotavljajo varnostne funkcionalnosti naslednje generacije, pri čemer pa ni več potrebe po nakupu dodatnih modulov oz. po nadgradnji strojne opreme. Te naprave podpirajo storitve, kot so nadzor in vidnost aplikacij, bistvena spletna varnost, preprečevanje vdorov, oddaljen dostop in spletno varnost v oblaku. Vse te storitev tvorijo celovito in prilagodljivo varnostno rešitev. Integracija rešitev Cisco ISE (Identity Services Engine), Cisco AnyConnect Mobility in požarne pregrade naslednje generacije serije Cisco ASA 5500-X zagotavlja celovito rešitev po načelu "prinesi svojo napravo" tako za velika kot tudi za mala podjetja.

Kaj je novega?

  • Požarne pregrade naslednje generacije Cisco ASA 5500-X zagotavljajo storitve, kot so Application Visibility and Control (AVC) za nadziranje obnašanja in komuniciranja znotraj mikro aplikacij; Web Security Essentials (WSE) za nadzor in omejevanje dostopa do spleta ter uporabe spletnih aplikacij na podlagi slovesa spletnih strani; Intrusion Prevention (IPS) za zagotavljanje zaščite pred kritičnimi tveganji napadov na robnem omrežju, usmerjenih na računalniške sisteme za vašo uporabo. Te storitve prek Cisco Security Intelligence Operations (SIO) zagotavljajo zaščito pred napadi "nulti dan" (zero-day).
  • Cisco Prime Security Manager se uporablja za centralno upravljanje ključnih lastnosti ASA-X skupaj s storitvami naslednje generacije, kot so Application Visibility and Control, Web Security in IPS.
  • ASA IPS je edini IPS z zaznavanjem okolice, ki za sprejemanje omilitvenih odločitev uporablja zavedanje naprave, omrežni sloves vira, ciljno vrednost in identiteto uporabnika ter tako zagotavlja proaktivno zaščito pred tveganji. Uporablja kombinacijo inteligence znotraj in zunaj okvirja in ne zahteva dodatnega modula strojne opreme.
  • Štirikratno povečanje pretoka omrežnega prometa požarne pregrade zaščiti uporabnike ob naraščajočih sedanjih in prihodnjih potrebah po povečani količini prenesenih podatkov.
  • Redundantno napajanje (na napravah ASA 5545-X in 5555-X) in redundantno delovanje v gruči (cluster) zagotavljata visoko razpoložljivost delovanja tudi v primeru okvare ali popolne odpovedi strojne opreme.
  • Večjedrni procesorji (CPU) najvišje kakovosti zagotavljajo najvišje hitrosti.
  • Dodatna bakrena in SFP (small form-factor pluggable) vrata Gigabit Ethernet  zagotavljajo večjo prilagodljivost povezljivosti omrežja.
  • Spletna varnost v oblaku Cisco Cloud Web Security zagotavlja prek mreže globalnih podatkovnih centrov edinstveno spletno varnost in nadzor ter upravljanje nad aplikacijami za organizacije vseh vrst.
  • Cisco AnyConnect omogoča zanesljiv, nemoten in varen oddaljen dostop z zagotavljanjem stalne povezljivosti za široko paleto namiznih in mobilnih naprav.

Za dodatne informacije proizvajalca si oglejte naslednje strani:

Za svetovanje in pripravo konkretne ponudbe nas kontaktirajte preko spletnega obrazca

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper