Windows XP se poslavlja

windows-xp-windows-7

 

 

Kljub temu, da je med uporabniki še vedno zelo priljubljen (še vedno ga uporablja več kot 40% uporabnikov), bo Microsoft naslednji teden ukinil popdoro za operacijski sistem Windows XP! Spomnimo, operacijski sistem Windows XP je prišel med nas konec leta 2001, "XP" v imenu jeokrajšava za eXPerience (slovensko izkušnja, doživetje), razvoj je potekal pod kodnim imenom Whistler.

Kot pravi Microsoft, je tehnologija od predstavitve Windows XP do danes tako napredovala, da podjetja ne morejo izkoristiti mnogih prednosti tehnološkega razvoja. Microsoft tako priporoča čim hitrejši prehod na nove različice operacijskih sistemov kot sta Windows 7 in Windows 8.

Kaj to pomeni za uporabnike? Microsoft bo z 8. aprilom 2014 ukinil vso podporo za ta sistem - kar vključuje posodobitve, tehnično pomoč, popravke, itd. Računalnik bo še vedno deloval naprej, tako kot do sedaj - predvsem pa je treba paziti, da ja nameščena protivursna programska oprema vedno ažurna.

Priporočamo seveda nadgradnjo na Windows 7 ali Windows 8, saj gre za stabilna in hitra operacijska sistema.

Minimalne sistemske zahteve za Windows 7 so navedene tukaj.

Za podrobnejše informacije o nadgradnji, izpolnite spletni obrazec.

Preberite dodatne informacije pri proizvajalcu.

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper