Windows XP SP3 je na voljoNovi komplet popravkov bo kmalu na voljo tudi preko Microsoftovega središča za prenose, medtem ko bo računalničarjem z vključenim sistemom za samodejno posodabljanje Oken XP na voljo šele 10. junija. Service Pack 3 za Windows XP prinaša zvrhan koš novih programskih in varnostnih popravkov ter težko pričakovano združljivost z novimi zmožnostmi strežniškega sistema Windows Server 2008.
Med najvidnejšimi je zagotovo združljivost s funkcijo Network Access Protection (NAP), ki podjetjem omogoča pripravo navidezne karantene za računalniške sisteme, ki ne izpolnjujejo predpisanih varnostnih zahtev. V navideznem prostoru se računalniki najprej ustrezno samodejno posodobijo in šele nato dobijo zeleno luč za poln dostop do zaščitenega lokalnega omrežja.

xp-service-pack-3a.jpgZa lastnike starejših in počasnih računalnikov je največja pridobitev tretjega paketa popravkov za Okna XP zagotovo boljša odzivnost sistema za okoli 10 odstotkov (glede na SP2, merjeno s programom OfficeBench). Med pomembnejšimi novostmi je tudi možnost namestitve Oken XP brez aktivacijskega ključa, ki ga uporabniki lahko vnesejo med kasnejšim procesom aktivacije izdelka.

Hkrati z objavo kompleta popravkov je Microsoft objavil tudi opozorilo, da po namestitvi kompleta SP3 uporabniki ne bodo mogli odstraniti brskalnika Internet Explorer 7 s starejšo različico 6, kar je načrtni korak, s katerim želijo zmanjšati težave zaradi mešanja različic posameznih gradnikov.

Microsoft je podaljšal razpoložljivost operacijskega sistema Windows XP Home za nov razred zelougodnih mobilnih osebnih računalnikov (Ultra-low-cost PC). Operacijski sistem Windows XP Home za računalnike ULCPC bo na voljo najmanj do 30. junija 2010 ali še eno leto po splošni dostopnosti nove različice operacijskega sistema Windows.

Vir: Microsoft Slovenija -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper