Firefox 3 postavil svetovni rekord


Odziv javnosti je bil celo precej večji od pričakovanj avtorjev oziroma pobudnikov iniciative, zaradi česar je tudi prišlo do preobremenitve strežnikov. Posledica je bila skoraj ura izgubljena za razbremenitev prometa na dodatne strežnike, sicer bi utegnil biti rezultat še boljši.

Firefox 3 je izšel 17. junija ob 19. uri po srednjeevropskem času. Prenovljeni brskalnik, ki ga ustvarja odprtokodna skupnost Mozilla, ponuja številne izboljšave z vidika varnosti, hitrosti in oblikovanja. Med drugim ima novi Firefox tudi izboljšano zanesljivost, boljšo platformo za razvijalce in manjšo porabo pomnilnika.

Številne izboljšave se nanašajo tudi na delo z zaznamki, na račun vse večje priljubljenosti spletne elektronske pošte pa Firefox 3 med drugim ponuja možnost, da se uporabniku ob kliku na povezavo za pošiljanje e-sporočila na obiskani spletni strani odpre Yahoojeva spletna e-poštna storitev in ne namizni oziroma na računalniku naložen e-poštni program.

Slavje tudi v Sloveniji

Posebno čast novemu Firefoxu bodo namenili tudi v Sloveniji. Društvo študentov informatikov in Multimedijski center Kiberpipa 24. junija prirejata posebno prireditev, katere se bo udeležil tudi Tristan Nitot, predsednik Mozilla Europe. Ker Slovenija predseduje Svetu EU, bo dogodek osrednja počastitev izida prenovljenega brskalnika v Evropi.

Več informacij: Mozilla Firefox

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper