Nova generacija - Intel Core i7


Novi procesorji znajo vzporedno izvajati za tretjino več mikro operacij kot dosedanji modeli, Intel pa je tudi povsem spremenil arhitekturo uporabe predpomnilnikov. Najzmogljivejši procesorji nove generacije bodo prihajali v nekaj fazah, po trditvah poznavalcev pa naj bi vsebovali modele z dvema do osem jedri na čip. Novost je tudi podpora za trokanalni dostop do pomnilnikov DDR3.    

Najzmogljivejši novinec je Core i7 Q9650, za katerem se skriva procesor s štirimi jedri, taktom 3 GHz, 12 MB velikim drugonivojskim predpomnilnikom in delovnim taktom vodila 1,333 GHz. Novi procesor, ki bo namenjen za zmogljivejše namizne računalnike, bo porabil 95 vatov, omogočal bo uporabo več procesorjev v enem sistemu, stal pa bo okoli 575 dolarjev. Na voljo bodo tudi šibkejše različice s 6 MB in 3 MB velikimi predpomnilniki, najbolj preprosti pa bodo imeli tudi počasnejše sistemsko vodilo.

Več informacij: Intel Corporation-->

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper