Cisco kupuje Jabber


Po prevzemu bo Cisco vključil storitev prisotnosti in sporočanja »v omrežje« ter uporabnikom na različnih platformah, vključno s Cisco WebEx Connect in Cisco Združene komunikacije (Unified Communications), zagotovil možnosti združevanja prek že nameščenih rešitev ali rešitev na zahtevo.

»Podjetja želijo platforme za prisotnost in sporočanje, ki jih lahko razširijo in vgradijo v poslovne aplikacije in enostavno prilagajajo spreminjajočim poslovnim potrebam,in željam« je povedal Doug Dennerline, podpredsednik Ciscove skupine Collaboration Software Group. »S prevzemom podjetja Jabber bomo lahko razširili doseg naših trenutnih storitev za neposredno sporočanje in izboljšali sposobnosti naše platforme za sodelovanje. Želimo postati standard interoperabilnosti na področju sodelovanja.«

Jabberjeva platforma prisotnosti in sporočanja je dobra in zanesljiva. Njena tehnologija z odprtimi standardi zagotavlja prilagodljivo arhitekturo, ki podpira združevanje informacij o prisotnosti po različnih napravah, uporabnikih in aplikacijah. Omogoča tudi sodelovanje med različnimi sistemi prisotnosti, kot so Microsoft Office Communications Server, IBM Sametime, AOL AIM, Google in Yahoo! Jabberjeva platforma se od podobnih izdelkov na tržišču razlikuje po robustnosti sistema, prilagodljivosti, razširljivosti in globalni distribuciji.

Prevzem podjetja Jabber je primer Ciscove inovativne strategije »gradi, kupuj in sodeluj«, katere cilj je hiter vstop na nova tržišča in obvladovanje ključnih tržnih premikov. Poleg inovacij na področju notranje programske opreme želi Cisco podpreti svojo programsko strategijo z aktivnimi vlaganji v druga podjetja in s prevzemi; med zadnje nakupe spadajo podjetja WebEx, IronPort, Securent in PostPath.

Transakcija bo obračunana v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli. Finančni vidiki transakcije niso razkriti. Prevzem je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v prvi polovici Ciscovega poslovnega leta 2009. Po prevzemu bodo zaposleni v podjetju Jabber postali del Ciscove skupine Collaboration Software Group (CSG). CSG je del pred kratkim ustanovljene skupine Software Group, ki pokriva vsa glavna Ciscova področja programske opreme: omrežni operacijski sistem IOS, upravljanje omrežij in storitev, rešitve Združenih komunikacij, upravljanje pravilnikov in ponudbe SaaS (software-as-a-service).

Dodatni viri pri Cisco Slovenija -->

Dodatni viri Jabber Inc. -->

Za več informacij nas lahko kontaktirate -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper